Orthese

Orthese;

Prothese/orthese wat is het??

Een prothese vervangt een lichaamsdeel en neemt bepaalde functies daarvan over.

Een Orthese , ook wel brace genoemd, is een soort beugel die onder meer gebruikt wordt bij de correctie van lichaamsafwijkingen.

– Handpalmsteun

De door MEDEJA ontwikkelde handpalmsteun wordt in combinatie met een andere orthese toegepast. Vaak is de handpalmsteun al een standaard onderdeel van de orthese, maar ook bij ortheses waarbij dit niet het geval is, is de handpalmsteun toe te passen.
De handpalmsteun dient ter ondersteuning van de hand. Dit kan gebeuren, indien de benodigde spieren te zwak zijn om de hand in een correcte houding te houden ofwel, omdat de handpalmsteun een onmisbaar onderdeel is voor het functioneren van de orthese, zoals dat bijvoorbeeld bij de draagorthese het geval is.

Uitvoering

De handpalmsteun met open constructie wordt in drie standaard maten geleverd; Small, Medium en Large. De uitvoering met het fittingvlak wordt in één maat geleverd, maar deze kan gemakkelijk op de gewenste maat gemaakt worden.

Indicaties

Voor de handpalmsteun geldt geen specifieke indicatie, omdat deze alleen in combinatie met andere ortheses wordt toegepast.